17 Ocak 2011 Pazartesi

Domates Çorbası



Malzemeler:

- 1 yemek kaşığı margarin
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 4 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- 1 adet tavuk bulyon
- 1,5 litre su
- Tuz
- Servis için kaşar peyniri rendesi ya da ince kıyılmış maydanoz

Yapılışı:

Margarin tencerede eritilir. İçine ölçülü domates salçası ilave edilir. Salça ayrışana kadar kavrulur. Ateş kısığa alınarak un ilave edilir. Bir süre kavrulur. Karışıma sürekli karıştırmak suretiyle yavaş yavaş soğuk süt eklenir. Ardından su ilave edilir. Tuz ve tavuk bulyon da koyularak çorba 5-10 dakika kaynamaya bırakılır. Koyu bir kıvama geldiğinde ocaktan alınır. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ya da ince kıyılmış maydanoz serpilerek sıcak servis edilir.