17 Ocak 2011 Pazartesi
Muzlu Mozaik Pasta
Malzemeler:
- 2 paket Petitbeurre bisküvi
- 2 adet muz
Krema malzemeleri:
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 1/2 su bardağı şeker
- 1/2 litre süt
- 1/2 paket labne peyniri
- 1 paket vanilya
Yapılışı:
Kremayı hazırlamak üzere küçük, derin bir tencere alınır. Yumurta tencere içinde 1 bardak şekerle çırpılır. Ardından ölçülü un azar azar ilave edilerek karışıma iyice yedirilir. Ardından yavaş yavaş soğuk süt ilave edilir. Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirilir. Krema koyulaşınca ateşten alınarak biraz çırpılarak hafif ılıtılır. Karışıma hala sıcakken vanilya ve 1 paket labne peynir eklenir ve kremaya iyice yedirilir.
Geniş bir kap içine bisküviler ufalanır. Krema bisküvilerin üzerine boşaltılarak iyice karıştırılır. Düz bir zemin üzerine alüminyum folyo, onun üzerine de aynı ölçüde streç film yayılır. Hazırlanan karışım bunların üzerine 2 muz uzunluğunda, dar bir dikdörtgen şeklinde yayılır. Muzlar dikdörtgenin uzun tarafının ortasına boylu boyunca yerleştirilir. Dikdörtgenin dar tarafı üçgen oluşturacak şekilde muzların üzerine kapatılır. Streç film mozaik pastanın üzerine, en üste de alüminyum folyo kapatılarak pasta en az 12 saat buzlukta donmaya bırakılır. Servis edilmeden 15-10 dakika önce buzluktan çıkarılır. Hafif yumuşadığında dilimlenir. İsteğe göre üzerine çikolata, çilek vs. sosu ile soğuk servis yapılır.
NOT: Bu tarif çilek ya da tercihe göre diğer meyvelerle de yapılabilir.