6 Ocak 2011 Perşembe

Bagrir



Fas mutfağından süngersi bir krep olan ve "çok gözlü" anlamına gelen "bagrir", adını pişince üzeri oluşan gözlerden alıyor. Onu diğer kreplerden ayıran bir diğer özelliği de tek tarafının pişirilmesi. Böylece üstte kalan ve pişmeyen yüzü süngersi bir dokuya sahip oluyor. Bu süngersi dokunun emiciliği nedeniyle özellikle üzerine bal, çikolata ya da marmelat sürülerek yemeye çok uygun..

Malzemeler:

- 1,5 su bardağı öğütülmüş irmik (tercihe göre sadece un da kullanılabilir)
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı instant maya (kuru maya)
- 1 tutam tuz

Yapılışı:

Tüm malzemeler karıştırma kabına koyulur. Üzerine akışkan krep hamuru kıvamına gelecek kadar ılık su ilave edilir ve mikserde iyice karışıp köpürene kadar çırpılır. Hazırlanmış olan krep hamuru 10 dakika kadar sıcak bir yerde dinlenmeye bırakılır.

Teflon tava orta ateşe koyulur. Krep hamurundan 1 kepçe alınarak yağsız teflona koyulur. Krebin üzeri iyice kuruyup alt kısmı hafif kızarana kadar pişirilir. Pişen krep sıcak servis yapılır.