17 Ocak 2011 Pazartesi

Fırında Sebzeli Kuzu Kol



Malzemeler:

- 1 Kuzu kol
- 6 diş sarımsak
- 1 adet soğan
- 1 taze biberiye dalı ya da 1 tatlı kaşığı kuru biberiye
- 3 adet patates
- 3 adet domates
- 6 adet sivri biber
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz

Yapılışı:

Kuzu kol karabiber, tuz ve zeytinyağıyla iyice ovulur. Ardından et geniş bir tencereye alınır. İçine ince dilimlenmiş sarımsaklar, bir bütün soğan ve biberiye dalları da koyularak çok kısık ateşte suyunu bırakıp çekinceye kadar ağır ağır pişirilir. Bu işlem 2-3 saate bulur. Tencerenin dibinde 1 su bardağı kadar et suyu kaldığında tencere ateşden alınır.

Patatesler ve domatesler soyulup ortadan ikiye ayrılır. Biberler temizlenir.

Bir fırın kabına genişçe alüminyum folyo yayılır. Fırın kabının ortasına parçalamamaya dikkat ederek pişmiş kuzu etleri, etlerin etrafına ise patatesler, domatesler ve biberler dizilir. Tencerenin dibinde kalan et suyu, etin üzerine gezdirilir. Alüminyum folyonun kenarda kalan kısımlarıyla etin üzeri örtülür. Et bu şekilde fırının en yüksek devrinde patatesler yumuşamaya başlayıncaya kadar pişirilir. Patatesler yumuşamaya başlayınca alüminyum folyo açılır. Etler ve sebzeler kızarıncaya kadar bir süre de bu şekilde pişirilir. Sıcak servis yapılır.