24 Ocak 2010 Pazar

Açma



Malzemeler:

- 2 su bardağı süt
- 1 çorba kaşığı pakmaya
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- Aldığı kadar un
- Tuz
- 250 gr oda sıcaklığında margarin

Yapılışı:

Malzemeleri karıştırıp yoğurun. Yoğurulan hamuru eşit küçük parçalara bölün. Her bir parçayı elinizle açın ve oda sıcaklığındaki yumuşak margarini bunlara sürerek yedirin. Rula yapıp gül gibi sarın. Hazırladığınız açmaları yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve isteğe göre çörek otu serpin. 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder