24 Ocak 2010 Pazar

Fındıklı Kurabiye



Malzemeler:

- 5 su bardağı un
- 2 yumurta (akı pohaçaların üzeri, sarısı hamur için)
- 250 gr. oda sıcaklığında margarin
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı dövülmüş fındık

Yapılışı:

Yumurta sarılarını, yoğurdu ve şekeri karıştırıp iyice çırpın. Karışıma oda sıcaklığındaki margarini ilave edin. Vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyin ve hamuru iyice yoğurun.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp bunları yassıltın. Üzerlerine yumurta akı sürüp dövülmüş fındığa bulayın. 180 derece fırında 20-25 dk. pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder