11 Ocak 2010 Pazartesi

Patatesli-Kıymalı Sarma Börek



Malzemeler:

- 4-5 adet yufka
- 1 adet iri soğan
- 100 gr kıyma
- 3 adet patates
- 2 yumurta sarısı
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 1,5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı margarin
- 2 yemek kaşığı susam
- Karabiber, tuz

Yapılışı:

Patatesler haşlanıp rendelenir. İnce doğranmış soğan yağda kavrulur. Soğanlar ölünce kıyma eklenerek bir müddet daha kavrulur. Karabiber ve tuzu eklenerek ocaktan alınır. Karışım rendelenmiş patatesle karıştırılarak iç harç hazırlanır.

Sos için 1,5 badak su ve yarım bardak zeytinyağı karıştırılır.

Yufkalar açılarak ortadan ikiye bölünür. Sosla ıslatılan yufkanın düz kısmına boyluboyunca harç koyulur ve rulo yapılarak margarinle yağlanmış tepsiye birbirini takip edecek şekilde dizilir. Yufkaların tamamı tepsiye dizildikten sonra, kalan sos böreğin üzerine dökülür.

İki yumurtanın sarısı böreğin üzerine sürülür. Üzerine susam ve/veya çörekotu serpilir. Fırınlanmadan önce buzdolabında en az 1-2 saat bekletilir.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir ve sıcak servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder