23 Ocak 2010 Cumartesi

Sakızlı Muhallebi

Malzemeler:
- 2 adet nohut tanesi kadar damla sakızı
- 1 litre soğuk süt
- 1 su bardağından 1 parmak az şeker
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 1 tepeleme yemek kaşığı pirinç unu
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz

Sakızı bir tutam şekerle havanda ezin ve bir kenara ayırın.

Sakız dışındaki diğer tüm malzemeleri bir tencerede iyice karıştırın. Tencereyi kısık ateşe koyun ve koyulaşıp fokurdamaya başlayıncaya kadar sürekli karıştırın. Karışım koyulaşınca bunu ateşden alın ve sakızı ilave edin. Muhallebiyi sıcak tencerenin içinde çırpma teliyle 10 dakika ve ya mikserle 5 dakika boyunca karıştırın. Çırpma telini yukarı kaldırdığınızda muhallebi sakız gibi uzayacaktır. Muhallebiyi önceden suyla ıslattığınız kaselere boşaltın ve buzdolabında en az 2-3 saat soğumaya bırakın. Üzerine ceviz serperek soğuk servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder