23 Ocak 2010 Cumartesi

Muhallebi Sosunda Havuçlu Kek


Kek malzemeleri:

- 5 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı un
- 3 su bardağı rendelenmiş havuç
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
- 1/2 yemek kaşığı tarçın
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı margarin (tepsiyi yağlamak için)

Muhallebi malzemeleri:

- 1/2 litre soğuk süt
- 1/2 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı pirinç unu (tepeleme değil)

Yumurtaları iyice çırpıp şekeri ekleyin. Sıvı yağı, unu, kabartma tozunu, havucu, tarçını ve cevizi ilave edin ve hepsini karıştırın. Tepsiyi iyice yağlayıp karışımı içine boşaltın. 180 derece fırında 25-30 dk. pişirin.

Muhallebiyi hazırlamak üzere tüm malzemeleri bir tencerede soğukken iyice karıştırın. Tencereyi kısık ateşe koyun ve koyulaşıp fokurdamaya başlayıncaya kadar sürekli karıştırın. Karışım koyulaşınca ateşden alın. Muhallebiyi sıcak tencerenin içinde çırpma teliyle 10 dakika ve ya mikserle 5 dakika boyunca karıştırın. Çırpma telini yukarı kaldırdığınızda muhallebi sakız gibi uzayacaktır. Muhallebiyi kekin üzerine yayın ve soğuk servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder