Malzemeler:
- 100 tane reçellik incir
- 1 kg. şeker
- 1 paket vanilya
- 2-3 damla sakızı
- 2-3 parça limon tuzu
- 1 paket karanfil
- 1 tane limon
Yapılışı:
Taze erkek incirlerin kabuklarını soyun. Bunları derin bir tencereye koyun ve haşlayın. Bir kevgirde süzüp iyice soğumasını bekleyin. Ardınan ezmeden parmaklarınızın arasına alıp teker teker suyunu sıkarak başka bir tencereye dizin. İncirler zedelenmeden suyu sıkılmalıdır. Aksi taktirde reçel kısa zamanda şekerlenir.
Tencereye dizdiğiniz incirlere şeker ve bir bardak suyu ilave ederek kaynamaya bırakın. Rengi değişip billurlaşmaya başlayınca içine karanfil, damla sakızı ve vanilya koyun. İyice kaynayınca da içine limon ya da limon tuzu koyun. Bir iki taşım kaynayınca ateşten indirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder