11 Ocak 2010 Pazartesi

Çikolatalı Islak Kek


Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1/2 paket kakao

Bu malzemeleri karıştırıp 1 su bardağı sos olarak kenara ayırın.


Kalanına şu malzemeleri ekleyin:

- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı ufalanmış ceviz ya da antep fıstığı
- Kek kıvamına gelene kadar aldığı kadar un


Bir borcamın dibini margarinle yağlayarak, karışımı bunun içine boşaltın. Önceden ısıtılmış 140 derece fırına verip 25-30 dk pişirin. Çıktıktan sonra keki keserek üzerine sos dökün ve soğumaya bırakın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder