24 Ocak 2010 Pazar

Cevizli Kurabiye



Malzemeler:

- 3,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 250 gr. oda sıcaklığında margarin
- 1 yumurta akı

İç malzemeleri:

- 2 su bardağı iç ceviz
- 1/2 su bardağu pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı bal
- 3 yemek kaşığı süt

Yapılışı:

Unu, kabartma tozunu, 1 su bardağı pudra şekerini, yoğurdu ve oda sıcaklığında margarini karıştırıp iyice yoğurun.

İç malzemeyi hazırlamak üzere, cevizi, yarım bardak pudra şekerini, balı ve sütü karıştırın ve bir kenara ayırın.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp bunları unlanmış tezgahta merdane ile ince ince açın. Üzerine iç malzemeden koyup rulo yapın. Üzerlerine yumurta akı sürüp toz şeker serpin. 180 derece fırında 20-25 dk. pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder