23 Ocak 2010 Cumartesi

Kurufasulyeli Pasta

Malzemeler:
- 1 kase kurufasülye
- 1 kase toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 paket kakao
- 2 yumurta
- 1 su bardağı ceviz
- 4 madlen çikolata
- 3 yemek kaşığı süt
- Tarçın
- 1 yemek kaşığı margarin (tepsiyi yağlamak için)

Yapılışı:
Fasülyeyi önceden haşlayıp, iyice yumuşayınca ezin. İçine toz şeker, yumurta, tarçın, ceviz, kakao, vanilya, kabartma tozu koyup karıştırın. Karışımı yağlanmış tepsiye dökerek 180 derece fırına verin.

Çikolataları bir kaba koyup kaynayan suda benmari usulü eritin. Eriyen çikolataya sütü ekleyin. Hazırladığınız sosu, fırından çıkardığınız kekin üzerine dökün. Soğuk servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder