12 Ocak 2010 Salı
Domates Soslu Köfte
Malzemeler: (4 kişilik)
- 1/2 kg köftelik kıyma
- 2 dilim kuru/bayat ekmek ya da 2 çorba kaşığı galete unu
- Ekmek dilimlerini ıslatmak için 1/3 su bardağı süt
- 1 yumurta
- 2 diş sarımsak
- Bir tutam maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Köfteleri bulamak için un
- Köfteleri kızartmak için sıvıyağ
Sos malzemeleri:
- 1 adet iri soğan (opsiyonel)
- 10 adet domates rendesi
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- Tuz
Yapılışı:
Kıyma yumurtalar, kıyılmış sarımsak, maydanoz, galete unu/ekmek içleriyle karıştırılarak iyice yoğrulur. Tuz ve karabiber eklenir. Bir yemek kaşığı yardımıyla boyutları belirlenerek top şeklinde köfteler hazırlanır. Bir tabağa un koyularak köfteler una bulanır ve kızgın yağda kızartılır.
Sos için bir tencereye yarım bardak zeytinyağı koyulur. Soğanlar ve sarımsaklar ince ince doğranarak yağda kavrulur. Kavrulan soğana kızartılmış köfteler eklenir. Rendelenmiş domates köftelerin üzerine dökülür. Tuz eklenerek 20 dk. kısık ateşte pişirilir. Sıcak servis yapılır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder