24 Ocak 2010 Pazar

Mandalinalı Muhallebi

Mandalina jölesi malzemeleri:
- 5 adet mandalina suyu
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker
- 4 çorba kaşığı nişasta

Puding malzemeleri:
- 1 kg. süt
- 1 yumurta sarısı
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya

Yapılışı:
Pudingi hazırlamak üzere, un ve nişastayı bir bardağın içinde az miktar süt ile karıştırın. Ardından bunu sütün geri kalanına yedirin. Böylece unun topaklanmasını önlemiş olursunuz. Çırpılmış yumurta sarısını ve şekeri de karışıma ilave edin ve koyulaşıncaya kadar kısık ateşte sürekli karıştırmak suretiyle pişirin. Koyulaşınca ocaktan indirin ve vanilyayı ekleyin.

Pudingi önceden ıslattığınız kaselerin içine paylaştırarak buzdolabına kaldırın ve soğumaya bırakın.

Ardından mandalina jölesini hazırlamak üzere, beş adet mandalinayı sıkın. Nişastayı bir bardağın içinde az miktar su ile karıştırın. Ardından bunu suyun geri kalanına yedirin. Mandalina suyunu ve şekeri de ilave edin ve kısık ateşte koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Jöle koyulaşınca ocaktan indirin ve bunları muhallebilerin üzerine paylaştırarak kaseleri tekrar buzdolabında soğumaya bırakın. Soğuk servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder