Pilav malzemeleri:
- 1 küçük soğan
- 2/3 çaybardağı zetinyağı
- 2 adet küçük doğranmış havuç
- 2 su bardağı yasemin pirinç
- 2 su bardağı su
- Tuz
Harç malzemeleri:
- 1/2 demet maydanoz
- 1/2 demet dereotu
- 1/2 demet taze soğan
- 1/2 su bardağı küçük doğranmış kornişon turşu
- 1 adet limon ya da 1/3 çay bardağı nar ekşisi
Yapılışı:
Küçük bir baş soğan ve iki havuç ince doğranır ve zeytinyağında kavrulur. Ölçülü su ve tuz ilave edilerek kaynayana kadar beklenir. Su kaynamaya başlayınca ölçülü pirinç eklenir ve yapışmaması için 1-2 damla sirke ya da limon suyu ile damlatılır. Su tekrar kaynamaya başladığında ateş kısığa getirilir. Pilavın üzeri göz göz olduğunda ateşden alınarak soğumaya bırakılır.
Pilav soğuduktan sonra ince doğranmış harç malzemeleri ile karıştırılarak soğuk servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder