24 Ocak 2010 Pazar

Şöbiyet

Malzemeler:
- 1 çay bardağı mısır nişastası (hamuru açmak için)
- 250 gr. margarin

Hamur malzemeleri:
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı
- 1 çay bardağı katı yoğurt
- 1 çay kaşığı karbonat
- 300 gr un

Şerbet malzemeleri:
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker

İç malzemeleri:
- 1 su bardağı çekilmiş antep fıstığı içi
- 1/2 litre süt
- 4 çorba kaşığı irmik

Yapılışı:
Hamur malzemelerini karıştırarak çok yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamuru 18 parçaya bölün ve her parçayı bir çay tabağı büyüklüğünde açın. 15 dakika dinlendirin. Mısır nişastasını açtığınız yufkaların arasına serpiştirerek bunları üstüste koyun. Merdaneyle hepsini 35 cm çapında tek bir yufka olarak açın. Yufkayı 10 cm'lik karelere bölün.

Tatlının içine koyacağınız irmikli iç için süt ve irmiği geniş bir tencerede pişirin. İrmik ve sütün özleşerek koyu bir hamur kıvamına gelmesi gerekir. Kareler halinde kestiğiniz hamurların ortasına dövülmüş fıstık içi ve irmikli kaymaktan ceviz büyüklüğünde parçalar koyun. Kareleri üçgen şeklinde kapatarak bir tepsiye dizin. Üzerine 250 gr. kızdırılmış margarin gezdirin. Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında tatlıyı 25-30 dakika pişirin.

Bu arada şerbet için şeker ile suyu kaynatın. Şeker iyice eridikten sonra tencereyi ateşten alın ve soğutun. Şerbet ılıdıktan sonra bunu soğumuş olan tatlının üzerine dökün. Tatlıyı üzerine ezilmiş fıstık serperek soğuk servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder