12 Ocak 2010 Salı

Çerkez Tavuğu


Malzemeler:

- 1 bütün tavuk
- 1 kuru soğan
- 1/2 bayat ekmek içi
- 2 bardak ceviz içi
- 3-4 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kimyon, 1,5 çay kaşığı kırmızı biber, 1/2 çay kaşığı karabiber, tuz
- 1/3 çay bardağı zeytinyağı

Yapılışı:

Derin bir tencereye içi temizlenmiş 1 bütün tavuk, 1 bütün soğan, tuz ve karabiber koyularak tavuk iyice yumuşayana kadar haşlanır. İyice haşlandıktan sonra süzülerek suyu bir kenara ayrılır. Tavuk eti kemiklerinden ayrılır, iyice ufalanarak didiklenir ve yayvan, derin bir kaba koyulur.

Bayat ekmek içi küçük parçalara ayrılarak 1 çay kaşığı kırmızı biberle robotta çekilir, iyice ufalanır ve ardından didiklenmiş tavuğun olduğu kaba ilave edilir. 2 su bardağı çeviz içi robotta çekilir. Daha önce robotta çekilmiş ekmeğe eklenerek hep beraber robotta bir süre karıştırılır.


Ekmekli karışıma yavaş yavaş ılık tavuk suyu ilave edilerek yarı cıvık bir bulamaç haline getirilir. Bulamaça soyulup havanda krem haline getirilmiş sarımsak, tuz ve kimyon eklenerek iyice yedirilir.


En son iyice didiklenmiş tavuk etleri de karışıma eklenir ve karıştırılır.


Sarımsağın karışıma tadını iyice vermesi için mümkünse 1 gün buzdolabında bekletilir.

Servis edileceği gün oda sıcaklığında bekletilerek içindeki tavuk suyunun çözülmesi sağlanır. Çerkez tavuğu servis tabağına alınır. Zeytinyağı ve 1/2 çay kaşığı kırmızı biber yakılarak çerkez tavuğunun üzerine gezdirilir ve ılık servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder