12 Ocak 2010 Salı

İnegöl Köfte


Malzemeler:

- 1/2 kg. dana kıyma
- 1/2 kg. kuzu kıyma
- 2 çay kaşığı karbonat
- 1 adet iri soğanın suyu
- Tuz

Yapılışı:

Kıymayı karbonatla yoğurup 1 gün buz dolabında bekletin. Ertesi gün buna rendelenmiş soğan suyu ve tuz ekleyerek tekrar yoğurun. Kıymayı uzun bir rulo şeklinde yayıp bir bıçak yardımıyla küçük parçalara bölün..


Kesilen parçalardan elinizle dar ve uzun bir dikdörtgen şeklinde köfteler hazırlayın. Köftelerin ellerinize yapışmaması için ellerinizi suyla ıslatın.


İsteğe göre kızgın yağda kızartın ya da ızgara yapın. Sıcak servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder