24 Ocak 2010 Pazar

İrmikli Kalbura Bastı

Hamur malzemeleri:
- 1,5 su bardağı sıvıyağ
- 1 bardak yoğurt
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı irmik
- 1 çay kaşığı karbonat
- Alabildiği kadar un

Şerbet malzemeleri:
- 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- Yarım limonun suyu

Tüm malzemeleri karıştırın. Unu azar azar ekleyin ve yoğurun. Bu şekilde katı bir hamur elde edin. Hamurdan büyükçe parçalar alarak bunları yassı ovaller haline getirin ve tepsiye dizin. Bunları önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dk. pişirin.

Şerbeti hazırlamak için 3 su bardağı şekeri ve 4 su bardağı suyu küçük bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan 5 dakika sonra yarım limonun suyunu ekleyip kısa bir süre daha kaynatın. Ateşten alıp ılıtın.

Kalbura bastılar piştiği zaman bunları fırından çıkarıp 3 dakika bekletin. 3 dakika sonunda ılık olan şerbeti (püf noktası;kalbura bastı sıcak, şerbet ılık olmalı) kalbura bastıların üzerine gezdirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder