Malzemeler:
- 2 su bardağı irmik
- 1,5 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı süt
- 2 su bardağı su
- 125 gram tereyağ
- 1 yemek kaşığı çam fıstığı
- 1/2 kg. sade dondurma
Yapılışı:
Yağı eritin. Çam fıstığını rengi dönene dek kısık ateşte kadar kavurun. Fıstıklar hafifçe esmerleştiğinde irmiği ekleyerek onu da kavurun.
Suyu ve sütü kaynatın ve kavrulup esmerleşen irmiğe ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekmesini bekleyin. Suyunu çekince şekeri ilave edip iyice karıştırın. 10 dakika demlenmeye bırakın.
Servis için küçük, çukur bir kaseyi kalıp olarak kullanın. Bir yemek kaşığı kullanarak bir kat irmik helvasını (1-2 yemek kaşığı) orta kısmını oyuk bırakarak kasenin dibine döşeyin. Oyuğa bir top dondurma yerleştirin. Kasenin üst kısmını da irmik helvasıyla kapladıktan sonra kaseyi dikkatlice küçük bir servis tabağına boşaltın. Bu işlemi irmik helvası ılıkken yapın ve hemen servis edin. Bu şekilde dondurma yumuşayacak ancak çok fazla erimeyecektir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder