24 Ocak 2010 Pazar

Şekerpare

Hamur malzemeleri:
- 4 su bardağı un
- 4 yemek kaşığı irmik
- 2 yumurta
- 1 paket oda sıcaklığında margarin
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı pudra şekeri

Şerbet malzemeleri:
- 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- Yarım limonun suyu
- Üzerleri için fındık içi

Hamur malzemelerinin tümünü karıştırın. Unu azar azar ekleyin ve yoğurun. Hamurdan çeviz büyüklüğünde parçalar alarak bunları yassı yuvarlaklar haline getirin ve tepsiye dizin. Üzerlerine birer fındık yerleştirin. Bunları önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dk. pişirin.

Şerbeti hazırlamak için 3 su bardağı şekeri ve 4 su bardağı suyu küçük bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan 5 dakika sonra yarım limonun suyunu ekleyip kısa bir süre daha kaynatın. Ateşten alıp ılıtın.

Şekerpareler piştiği zaman bunları fırından çıkarıp 3 dakika bekletin. 3 dakika sonunda ılık olan şerbeti (püf noktası; şekerpareler sıcak, şerbet ılık olmalı) şekerparelerin üzerine gezdirin. Tepsinin üzerine başka bir tepsi kapatıp servis yapacağınız zamana kadar bekletin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder