11 Ocak 2010 Pazartesi

Kısır

Malzemeler (12 kişilik):
- 4 su bardağı ince (kısırlık) bulgur
- 4 su bardağı kaynar su
- 2 yemek kaşığı dolusu domates salçası
- 2 yemek kaşığı dolusu biber salçası
- 1 bağ taze soğan
- 6 adet tatlı sivri biber
- 1 adet kuru soğan
- 1 demet maydanoz
- 1 kıvırcık
- 2 salatalık
- 2 domates
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1/2 çay bardağı nar ekşisi (ya da 2 adet limon suyu)
- 1 tatlı kaşığı dolusu nane
- 1 tatlı kaşığı dolusu kırmızı biber
- Tuz

Yapılışı:
Ölçülü bulgur derin kapaklı bir kaba ya da tencereye koyulur. İçine kırmızı biber, nane ve tuz ilave edilip karıştırılır. Ölçülü kaynar su bulgura eklenerek kabın kapağı kapatılır ve bulgur soğumaya bırakılır.

Bulgur suyu çekip, şişip, soğuduktan sonra buna ince ince doğranmış kuru soğan, domates salçası ve biber salçası eklenerek iyice yoğurulur. Bulgur salçayı iyice yedikten sonra zeytinyağı ve nar ekşisi (ya da isteğe göre limon suyu) eklenerek bir müddet daha yoğurulur.

Yeşilliklerin tümü çok ince doğranır ve bunların hepsi bulgura karıştırılarak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder