Malzemeler:
- Bir kalıp kek ya da kedi dili bisküvi
- 1/2 paket kakao
Sos malzemeleri:
- 1,5 bardak sıcak su
- 1/3 su bardağı rom
- 2 yemek kaşığı nescafe
- 2,5 yemek kaşığı şeker
Krema malzemeleri:
- 1 litre süt
- 2/3 su bardağı şeker
- 3 dolu yemek kaşığı un
- 2 yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket labne peynir
Yapılışı:
Sos malzemeleri karıştırılarak ılıması için bir kenara koyulur.
Kremayı hazırlamak üzere küçük, derin bir tencere alınır. Yumurta tencere içinde 1 bardak şekerle çırpılır. Ardından ölçülü un azar azar ilave edilerek karışıma iyice yedirilir. Ardından yavaş yavaş soğuk süt ilave edilir. Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirilir. Krema koyulaşınca ateşten alınarak biraz çırpılarak hafif ılıtılır. Karışıma hala sıcakken vanilya ve 1 paket labne peynir eklenir ve kremaya iyice yedirilir.
Yayvan bir borcamın en altına kahve sosunda ıslatacağınız bir kat kek ya da bisküviler döşenir. Üzerine bir kat krema, tekrar bir kat kek/bisküvi ve en üste yine krema yayılır. Soğuduktan sonra üzerine bol kakao serpilir. Soğuk servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder