24 Ocak 2010 Pazar

Rokoko

Malzemeler:
- 2 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 kutu krem şanti
- 1,5 su bardağı süt
- 1 dolu yemek kaşığı kakao
- 1 dolu yemek kaşığı nescafe
- 1 kahve fincanı konyak veya viski
- 300 gr kedi dili (savoyer) bisküvi

Yapılışı:
Yumurta ve şekeri iyice çırpın. 1 kutu krem şantiyi de süt ile çırpın. Bu ikisini birbirine karıştırın. Karışıma kakao, nescafe ve konyak/viski ekleyin.

Bisküviyi ılık sütte ıslatarak bir kap içine bir kat dizin. Üzerine bir kat krema döşeyin. Malzeme bitene kadar bu işleme devam edin. Pastayı buzlukta dinlendirin. Üzerine çikolata sosu dökerek soğuk servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder