24 Ocak 2010 Pazar

Çatal



Malzemeler:

- 400 gr. margarin
- 1/2 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1/2 çay bardağı şeker
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 kg. un
- Üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı
- Çörek otu

Yapılışı:

Tüm malzemeler karıştırın. Unu azar azar ilave ederek hamuru yoğurun. Hamurdan parçalar koparıp bunları rulo şeklinde hazırlayın. İki rulonun her iki ucunuda birbiriyle birleştirmek suretiyle çatallar hazırlayın. Bunları yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin. 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder